Tacopaj Recept

En het och god tacopaj. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min. Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min. Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av. Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.

tacopaj

Ingredienser
150 g Smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk Svenskt Smör
1 påse tacokrydda à ca 28 g
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika&chili
2 dl lätt crème fraiche
150 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeno
1½ dl riven ost texmex
1 tsk paprikapulver

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *