Kladdkaka recept

Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Kladdkaka

 

 

 

 

 

Ingredienser
100 g Smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *